Képek, viccek és leírások az állatokról!

Itt megnézheted az állatokról készült képeket és rövid leírásokat, állatos vicceket!

Strucc:

Elterjedése

Afrikában a Szahara déli részén, Kelet-Afrikában, Namíbiában és a Kalahári-sivatagban él. A nyílt, belátható, füves szavannák, félsivatagok lakója.

Afrikai őshazáján kívül betelepítették Ausztráliába is, ahol a sivatagos vidékeken jól meghonosodott.

Alfajai

Megjelenése

Szegycsontja lapos, pajzsformájú és taraj nélküli; röpképtelen. Szárnya csökevényes, medencéje zárt. Lába hosszú, erős és kétujjú, amelyek közül a belső erősebb és nagyobb, mint a külső. Az ujjak rövidek és tompa karmokkal felfegyverzettek, erős rúgásával az oroszlánra is veszélyt jelent. A feje és a nyaka csupasz. A hím fekete színű, kivéve a szárnyak és farok fénylő fehér tollait. A nőstény szürkés-barna, piszkos-fehér szárny- és farktollakkal. Csőre szarusárga, nyaka vörös, combjai hússzínűek. Hossza 2 méter, magassága 2,5 méter, testtömeg hím 150 kg-ig, nőstény 100 kg-ig vagyis a legnagyobb jelenleg élő madár.

A hím
és egy tojó a fészeknél

Életmódja

Egy hímből és több tojóból álló csapatban keresgéli magokból, fűből, növényi részekből és kisebb állatokból álló táplálékát. Az emésztés elősegítése érdekében különböző tárgyakat, köveket nyel le. Vándorolnak a jobb táplálék reményében. A strucc több mint 40 évig él.

Szaporodása

A hím 3-4, a tojó 2 éves kortól éri el az ivarérettséget. Fészkét köves vagy homokos magaslaton, gyakran bokor mellé, vagy alá kaparja, a mérete akár a 3 métert is elérheti, melyet a hím készíti el. Egy fészekbe több tojó is rak le tojásokat, melyen felváltva kotlanak, nappal a domináns tojó, éjszaka a hím, a barna színű tojó nappal beleolvad a környezetébe, míg éjszaka a hím fekete színe miatt lesz szinte láthatatlan. Még a fejét is lehajtja, ami miatt elterjedt az a téves nézet, hogy a strucc homokba dugja a fejét. A krémszínű vagy fehér tojása eléri a 1,5 kilogrammot (a tyúktojás huszonötszöröse), melyen negyven napig kotlik. A fiókák fészekhagyók, kikelésük után röviddel már együtt szaladnak szüleikkel. A szülők 4-5 hónapig gondozzák utódaikat.

A tojása
és egy fiókája

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 59
Heti: 785
Havi: 1 900
Össz.: 323 874

Látogatottság növelés
Oldal: Strucc
Képek, viccek és leírások az állatokról! - © 2008 - 2018 - animalfun.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: elad?s csapok "sales"@.hu "info"@.hu "shop"@.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »